laks
Aftensmad

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter

af Marie Melchior 4. august 2016
Foto: Line Falck
Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit. Her får du opskriften på ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE ca. 1 kg lakseside eller laksefilet med skind 1 bundt kørvel 1 usprøjtet citron 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   SOMMERKARTOFLER 500 g nye små kartofler 1 bundt radiser 200 friskbælgede ærter   VINAIGRETTE 1 spsk. dijonsennep 1 spsk. vineddike 5 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Røget laks og kartofler med rygeost og radiser  

Opskrift - sådan laver du ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter 

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad. Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.   2. SOMMERKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.   3. VINAIGRETTE: Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her