Aftensmad

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter

af Marie Melchior 22. marts 2022
Foto: Line Falck
Frisk fisk og nye kartofler er et sandt sommerhit. Her får du opskriften på ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ca. 1 kg lakseside eller laksefilet med skind
  • 1 bundt kørvel
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

SOMMERKARTOFLER

  • 500 g nye små kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 200 friskbælgede ærter

VINAIGRETTE

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. vineddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad. Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.

 

2. SOMMERKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.

 

3. VINAIGRETTE: Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her