

Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter
DET SKAL DU BRUGE
- ca. 1 kg lakseside eller laksefilet med skind
- 1 bundt kørvel
- 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
SOMMERKARTOFLER
- 500 g nye små kartofler
- 1 bundt radiser
- 200 friskbælgede ærter
VINAIGRETTE
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. vineddike
- 5 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
1. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på et stykke bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad. Hak kørvel groft, og gem lidt til pynt. Fordel kørvel over laksen. Skyl og skær citronen i tynde skiver, og læg dem oven på fisken. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
2. SOMMERKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Bland kogte kartofler, radiser og friskbælgede ærter.
3. VINAIGRETTE: Rør sennep med vineddike. Rør olien i lidt efter lidt, til konsistensen er jævn. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over kartoffelsalaten, og servér sammen med laksen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her
Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her
Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her
Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her