Aftensmad

Ovnbagt fisk med to slags rødbeder

af Susanne Palmqvist 29. marts 2022
Foto:Henrik Freek
I denne uge står den på lækre retter fyldt med vitaminer og energi. Her får du opskriften på ovnbagt fisk med to slags rødbeder
8 min 4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 600 g tyk torskefilet eller anden fast hvid fisk
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør

RØDBEDECREME

  • 2-3 rødbeder (ikke for store)
  • 1½ dl skyr (eller græsk yoghurt 10 %)
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. stødt spidskommensalt og friskkværnet peber

RÅSTEGTE RØDBEDER

  • 3-4 rødbeder
  • 1-2 spsk. olie til stegning
  • 1½ tsk. knuste fennikelfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. flydende honning

TIL SERVERING

  • friskhakket persille, dild eller kørvel

Brug de flotte rødbeder til to slags tilbehør, nemlig en mild rødbedecreme og glaserede, råstegte stænger.

1. Skær fisken i portionsstykker. Læg dem på en plade med bagepapir, krydr godt, og læg små smørklatter ovenpå. Tænd ovnen på 220°, og bag fisken i ca. 8 minutter, når du er klar til at stege rødbederne.

 

2. Rødbedecreme: Skræl og riv rødbeder, og afdryp i en sigte. Vend dem med skyr rørt med honning og krydderier, og smag til med salt og peber.

 

3. Råstegte rødbeder: Skræl rødbederne, og skær dem i fingertykke stænger. Steg dem hårdt i olie på en pande. Drys med fennikelfrø, salt og peber. Hæld balsamico og honning over, og lad det koge helt ind, så rødbederne glaseres.

 

4. Anret fisken på cremen, og læg stegte rødbeder rundt om. Drys med krydderurt.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Krydrede kødboller i chili-tomat-sauce - Få opskriften her

Rispilaf med nødder og barbecueschnitzler - Få opskriften her

Oksesteaks med lilla løgkompot - Få opskriften her

Lynstegte grøntsager i wok - Få opskriften her