ovnbagt fisk hovedret
Aftensmad

Ovnbagt fisk med rødbeder og fennikel

af Susanne Palmqvist 21. november 2021
Foto: Anders Schønnemann
Fennikel og rødbede klæ’r hinanden og er især godt tilbehør til fisk og lyst kød. Fennikelfrø fås hos velassorterede grønthandlere og i større supermarkeder og kan krydre mange retter.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g fisk i filet, f.eks. rødspættefileter
  • 15 g blødt smør
  • fintrevetskal af 1 lille økocitron
  • 1 spsk. hakket persille
  • salt og kværnet peber
  • 1 bdt. rødbeder
  • 1 spsk. tørrede fennikelfrø
  • salt og kværnet peber
  • olie
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • drys af hakket persille eller fennikeltop

Opskrift - Sådan laver du ovnbagt fisk med rødbeder og fennikel

  1. Skræl rødbederne (brug plastikhandsker), og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og letknuste fennikelfrø. Bred dem ud på bagepapir eller i et fad, og bag dem i ca. 25 minutter i en 200° varm ovn. Drys med salt til sidst.
  2. Rør smørret med citron og persille, og smør et tyndt lag på hver fiskefilet. Drys med salt og peber. Rul dem sammen, og kom lidt smør på toppen. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem med i ovnen i ca. 10 minutter.
  3. Snit fenniklen meget tyndt, og steg den i lidt olie i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Hak den grønne top, og vend den i. Anret fisken på fenniklen, og giv rødbederne til.