mørbrad hovedret
Aftensmad

Opskrift på mørbrad med bagte rabarber og chili

af Susanne Palmqvist 8. november 2021
Foto: Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på mørbrad med bagte rabarber og chili.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 afpudsede svinemørbrader
  • 1 potte citrontimian
  • ca. 20 g smør til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • kødsnor

BAGTE RABARBER

  • 1 bundt rabarber
  • 1 rødløg
  • ½-1 frisk rød chili
  • ¾ dl lyst rørsukker
  • 1½ spsk. lys vineddike eller æbleeddike

TILBEHØR

  • små nye kartofler
  • frisk dild

Opskrift - Sådan laver du mørbrad med bagte rabarber og chili

  1. Bagte rabarber: Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak chilien meget fint. Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, og fordel rabarber, løg og chili heri. Drys sukker over, og dryp med eddike. Sæt bradepanden i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter, til rabarberne er møre, men stadig hele. Afkøl.
  2. Dup kødet tørt. Læg en masse skyllede timianstilke på hver mørbrad, og snør dem fast med kødsnor. Brun dem godt på alle sider i smør på en stor pande. Læg mørbraderne i et lille ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg dem færdige i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Lad dem hvile under alufolie 10-15 minutter. Pil snoren af kødet, og skær det i tykke skiver.
  3. Servér med nye kartofler vendt med hakket dild og bagte rabarber som tilbehør.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Røget sild med røræg og radiser - Få opskriften her

Krebinetter med grøntsagsspaghetti og ostedip - Få opskriften her

Tærte med nye grøntsager - Få opskriften her

Frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød - Få opskriften her