bagt ørred hovedret
Aftensmad

Opskrift på bagt ørred med ristet blomkål

af Louisa Lorang 8. november 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er bagt ørred med ristet blomkål. Få opskriften her.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ²⁄₃ blomkål
  • lidt olivenolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2-3 hakkede ansjoser
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. kapers
  • 1 håndfuld bredbladet 
  • persille, hakket
  • salt
  • 400 g ørred, uden skind og ben
  • salt

TILBEHØR

  • ristede kartofler eller brød

Opskrift - Sådan laver du bagt ørred med ristet blomkål

  1. Del blomkålen i mundrette stykker. Steg dem i olivenolie på en varm pande. Lad dem stege i 8-10 minutter, til de har taget farve og er møre. Tilsæt citronsaft og ½-1 dl vand undervejs, så blomkålen når at blive mør. Tilsæt hvidløg og ansjoser de sidste par minutter. Vend blomkålen med kapers og persille, og smag til med salt lige inden servering.
  2. Tjek imens fisken for ben. Bag den ved 175° i 9-12 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt.
  3. Servér den bagte ørred med blomkål til og evt. kartofler eller brød.  

TIP: Ristet blomkål er også fantastisk til kødretter eller som en selvstændig ret. Udelad endelig ikke ansjosen, den giver en skøn dybde.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her

TIRSDAG: Cæsar med blomkål og kylling - Få opskriften her

ONSDAG: Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her