Opskrift på lammefilet med ovnkartofler
Aftensmad

Opskrift: Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

af Pia Andreassen 15. oktober 2021
Foto: Martin Tanggaard
Lammefilet er let at lave, men smager som et helt festmåltid. Få opskriften på lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat her.
2 personer
Tid i alt 40 min

Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

  • 400 g små kartofler med tynd skræl
  • Olivenolie
  • Smør
  • 1 lille rødløg
  • 2-3 skiver bacon
  • ¼ l piskefløde
  • 1-2 spsk. koncentreret lammefond
  • ½ tsk. timian
  • 1 knust enebær
  • Salt og peber
  • Balsamico
  • Honning
  • En stor lammefilet
  • 50 g rucola
  • 8 semidried tomater i olie (drænet)
  • 1 spsk. ristede pinjekerner

Opskrift - sådan laver du lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat

  1. Varm ovnen op til 220°. 
  2. Skrub kartoflerne rene og kog dem knapt møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Vend dem med olie i et ovnfast fad. Steg dem møre i ovnen, ca. 15 min. Krydr med salt mod slutningen. 
  3. Hak løget, skær baconen i tern og steg det i 20 g smør, til løget er blødt. Tilsæt fløde, lammefond, timian og enebær. Lad det simre i mindst 30 min. Smag til med salt, peber, balsamico og honning. 
  4. Dup lammefileten tør. Brun den på begge sider i olie og smør og krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg 4-5 min. på hver side. Lad den hvile tildækket 5 min. og skær den så i skiver. Vend rucolaen med tomater og pinjekerner. Krydr med salt og peber.