Opskrift: Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat
Lammefilet er let at lave, men smager som et helt festmåltid. Få opskriften på lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat her.
Af: Pia Andreassen
Foto: Martin Tanggaard
Lammefilet er let at lave, men smager som et helt festmåltid. Få opskriften på lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat her.
2 personer
Tid i alt 40 min
Lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat
400 g små kartofler med tynd skræl
Olivenolie
Smør
1 lille rødløg
2-3 skiver bacon
¼ l piskefløde
1-2 spsk. koncentreret lammefond
½ tsk. timian
1 knust enebær
Salt og peber
Balsamico
Honning
En stor lammefilet
50 g rucola
8 semidried tomater i olie (drænet)
1 spsk. ristede pinjekerner
Annonce
Opskrift - sådan laver du lammefilet med ovnkartofler og rucolasalat
Varm ovnen op til 220°.
Skrub kartoflerne rene og kog dem knapt møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Vend dem med olie i et ovnfast fad. Steg dem møre i ovnen, ca. 15 min. Krydr med salt mod slutningen.
Hak løget, skær baconen i tern og steg det i 20 g smør, til løget er blødt. Tilsæt fløde, lammefond, timian og enebær. Lad det simre i mindst 30 min. Smag til med salt, peber, balsamico og honning.
Dup lammefileten tør. Brun den på begge sider i olie og smør og krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg 4-5 min. på hver side. Lad den hvile tildækket 5 min. og skær den så i skiver. Vend rucolaen med tomater og pinjekerner. Krydr med salt og peber.