Aftensmad

Omelet med soltørrede tomater på landbrød

14. april 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre højtbelagte retter. Her får du opskriften på omelet med soltørrede tomater på landbrød

Omelet med soltørrede tomater på landbrød til 4 personer (30 min)

Steg én omelet ad gangen, eller hold gang i to små stegepander på komfuret.   INGREDIENSER 8 æg 4 spsk. piskefløde salt og friskkværnet peber 4 spsk. soltørrede tomater olie til stegning 100 g revet emmentaler   TIL SERVERING 4 skiver landbrød smør til stegning 100 g frisk babyspinat frisk basilikum  

Opskrift - sådan laver du omelet med soltørrede tomater på landbrød

  1. Pisk 2 æg sammen med 1 spsk. fløde. Krydr med salt og peber. Hak de soltørrede tomater. Opvarm 1 spsk. olie på en lille pande, og hæld æggemassen på panden. Steg omeletten ved svag varme. Løsn den i kanten, og vip panden, så det flydende æg kommer ned på panden. Når æggemassen er stivnet som en pandekage, tilsættes 1 spsk. af de soltørrede tomater sammen med 25 g revet emmentaler. Bliv ved med at løsne kanten, hver gang omeletten har sat sig, og vip panden. Steg i alt 4 omeletter på denne måde, og hold dem varme.   2. Rist brødet gyldent på begge sider i lidt smør på en pande. Anret det panderistede brød med skyllet babyspinat, læg en omelet ovenpå, og pynt med basilikum.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Clubsandwich med kylling, bacon og æg - Få opskriften her

Surdejsbrød med steak, bønner og salsa verde - Få opskriften her

Rødspættefilet med coleslaw og sauce tatare - Få opskriften her

Rugbrød med hummus, bresaola og gedeost - Få opskriften her