Aftensmad

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg

af Mai Knauer 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften omelet med parmaskinke, tomater og purløg
4 personer

OMELET

  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • 200 g små tomater
  • 1 spsk. friskhakket purløg
  • 50 g parmesan

TIL SERVERING

  • godt rugbrød

Omelet er ikke nødvendigvis kun noge man spiser om morgenen. Det kan med stor fordel også spises som aftensmad.

Brug en pande uden plastikhåndtag, da den skal kunne gå i ovnen.

1. Varm ovnen op til 200°, og tænd for grillfunktionen. Steg parmaskinke på en pande i ca. 1 minut på hver side. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.

2. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem godt sammen med lidt salt og peber. Varm olie op på panden, og hæld æggemassen på. Rør rundt med en gaffel. Tag panden fra varmen.

3. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem oven på æggene. Sæt panden ind i ovnen i 15-20 minutter, til din omelet er færdig og fast. Tag panden ud, og fordel stegt parmaskinke, purløg, og parmesan høvlet i flager over din omelet. Servér straks omelet med ristet rugbrød som tilbehør.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Lammekoteletter med couscoussalat – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her

Laks med blomkålssalat – Få opskriften her