omelet
Mad

Omelet med gedeost, svampe og purløg

2. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Gedeost og svampe er et skønt match. Hvis du ikke er fan af gedeost, kan du erstatte den med smuldret feta. Her får du opskriften på omelet med gedeost, svampe og purløg
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g blandede svampe
  • smør til stegning
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 bdt. purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rulle gedeost

TIL SERVERING

  • rugbrød
  • 60 g rucola 

Tænd ovnen på 175°, og find en pande frem, som kan tåle at komme i ovnen. Rens svampene, og skær dem i grove stykker. Steg svampene gyldne i smør på panden, og krydr let med salt og peber. Pisk æg og mælk sammen. Krydr med finthakket purløg, salt og peber. Hæld æggemassen på panden, og rør rundt, så svampene fordeler sig. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem i æggemassen. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast. Servér med ristet rugbrød og rucola.

Læs også