

Oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel
Det skal du bruge
- 800 g oksemørbrad (150-180 g pr. person)
- 2 spsk. madolie
- havsalt og friskkværnet peber
- 4 spsk. frisk rosmarin
Tilbehør
- 6 bagekartofler
- 6 stilke rosmarin
- 3 fennikler skåret i 12 både
- olivenolie
- rosa peber
- havsalt
Svampesauce
- 600 g blandede svampe (kantareller, bøgehatte, markchampignoner, østershatte)
- 30 g smør
- 1 bananskalotteløg i fine terninger
- 4 stilke timian
- 2 dl hønsebouillon
- 3 dl piskefløde
- evt. lidt majsmel
Pynt
- Hakket persille, havsalt og friskkværnet peber
Opskrift på oksemørbrad med svampesuppe
Afpuds din oksemørbrad for sener og fedt. Varm en stor pande op; hæld olie på, og steg mørbraden på alle sider. Tag den af panden, og krydr med salt, peber og rosmarin. Læg din oksemørbrad på en bageplade med bagepapir, og steg den færdig i en 180° varm ovn i 12-18 minutter (alt efter hvor rød den skal være). Lad den hvile i 10 minutter. Skær den i tykke skiver lige før servering.
Vask kartoflerne, og skær dem i tynde både. Vask fenniklerne; del dem i kvarter, og fjern stokken. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med olie, salt, rosa peber og rosmarin. Steg dem i en 180° varm ovn i 15-20 minutter.
Svampesauce til oksemørbrad:
Rens svampene for al jord med en urtekniv og en lille børste. Smelt smørret i en gryde, og sautér løgene, til de er lysebrune. Tilsæt svampe og timian, og rist dem i et par minutter. Kom hønsebouillon og fløde på, og lad det småkoge i et par minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsmel.
Servér straks oksemørbrad med kartofler, fennikel, kartofler og sauce, og drys med persille, salt og peber.
PRØV OGSÅ: Oksemørbrad med rødbeder og kantarelfløde
