Aftensmad

Oksemørbrad med rødbeder og kantarelfløde

af Louisa Lorang 29. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet efterårsinspireret gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste

INGREDIENSER

  • 12-16 små rødbeder, gerne med lidt top
  • ½ dl balsamicoeddike
  • ½ dl flydende honning

ENDVIDERE

  • 400 g kantareller
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 800 g oksemørbrad, pudset
  • lidt olie til stegning
  • salt og peber

TILBEHØR

  • 1 kg kogte og ristede kartofler

Kog rødbederne i saltet vand i 5-15 minutter, alt efter størrelse. De skal have godt bid, men ikke være rå. Lad dem køle lidt af, og smut skindet af dem. Kom balsamico og honning i en kasserolle, og lad det simre i ca. 10 minutter. Kom rødbederne i eddikeglacen, og lad dem trække indtil servering. Brun mørbraden i lidt olie på en varm pande. Krydr den med salt og peber, og steg den færdig i en forvarmet ovn ved 175°, til den har nået en temperatur på ca. 58° i midten. Lad den hvile i 15 minutter, og skær den så til 4 flotte bøffer. Rens imens svampene, og steg dem gyldne i lidt smør på en varm pande. Tag halvdelen af svampene fra (de grimmeste), og kom dem i en kasserolle sammen med piskefløde og sødmælk. Lad svampe og mælkeblanding koge op, og blend derefter med stavblender. Smag fløden til med salt. Anret bøfferne med rødbeder, ristede kantareller og kantarelfløde. Giv ristede kartofler til. VINFORSLAG: Vina Zaco, Tempranillo, Bodegas Bilainas, Rioja 2007, Spanien.

Prøv også: Syltede rødbeder