Aftensmad

Oksemørbrad med nye rødder og estragon

af Louisa Lorang 22. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er oksemørbrad med nye rødder og estragon. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 300 g små pastinakker
  • 300 g små persillerødder
  • 1 bundt små gulerødder
  • 4 fed hvidløg, knuste
  • ¼ dl citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

MØRBRAD

  • 2 flotte mørbradbøffer
  • lidt olie
  • salt og peber

ENDVIDERE

  • 100 g smør
  • masser af estragon
  • salat

Luksusfredag! Grøntsagerne passer også perfekt til stegt kylling eller en svinekotelet.

Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med nye rødder og estragon

1. Skrub eller skræl rødderne. Del dem evt. i mindre stykker. Vend dem med knust hvidløg, citron, olivenolie og salt, og bag dem ved 220° i en varm ovn i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.

2. Steg bøfferne i lidt olie, og krydr dem med salt og peber. Jeg foretrækker min bøf rosa, ca. 56°-58° i centrum.

3. Vend de varme rødder med masser af plukket estragon. Servér bøf med rødder og en simpel salat til.

TIP: Brug de rødder, der er: Gulerod, pastinak, persillerod, jordskok, selleri og rødbede er alle gode i denne ret.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Suqash-pasta alla carbonara - Få opskriften her

TIRSDAG: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli - Få opskriften her

ONSDAG: Lynstegt svin & protobello - Få opskriften her

TORSDAG: Daalsuppe med koriander-raita - Få opskriften her