

Oksemørbrad med nye rødder og estragon
INGREDIENSER
- 300 g små pastinakker
- 300 g små persillerødder
- 1 bundt små gulerødder
- 4 fed hvidløg, knuste
- ¼ dl citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- salt
MØRBRAD
- 2 flotte mørbradbøffer
- lidt olie
- salt og peber
ENDVIDERE
- 100 g smør
- masser af estragon
- salat
Luksusfredag! Grøntsagerne passer også perfekt til stegt kylling eller en svinekotelet.
Opskrift - sådan laver du oksemørbrad med nye rødder og estragon
1. Skrub eller skræl rødderne. Del dem evt. i mindre stykker. Vend dem med knust hvidløg, citron, olivenolie og salt, og bag dem ved 220° i en varm ovn i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
2. Steg bøfferne i lidt olie, og krydr dem med salt og peber. Jeg foretrækker min bøf rosa, ca. 56°-58° i centrum.
3. Vend de varme rødder med masser af plukket estragon. Servér bøf med rødder og en simpel salat til.
TIP: Brug de rødder, der er: Gulerod, pastinak, persillerod, jordskok, selleri og rødbede er alle gode i denne ret.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Suqash-pasta alla carbonara - Få opskriften her
TIRSDAG: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli - Få opskriften her