Lækker opskrift med oksemørbrad - oksemørbrad og rødder.
Aftensmad

Oksemørbrad med nye rødder og estragon

af Louisa Lorang 22. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Stegt oksemørbrad, helt perfekt rosa, helt perfekt fredagsluksus. Vores yndlingsopskrift er oksemørbrad med nye rødder og estragon. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 300 g små pastinakker
  • 300 g små persillerødder
  • 1 bundt små gulerødder
  • 4 fed hvidløg, knuste
  • ¼ dl citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

MØRBRAD

  • 2 flotte mørbradbøffer
  • lidt olie
  • salt og peber

ENDVIDERE

  • 100 g smør
  • masser af estragon
  • salat

Luksusfredag! Grøntsagerne passer også perfekt til stegt kylling eller en svinekotelet.

Sådan laver du oksemørbrad med nye rødder og estragon

  1. Skrub eller skræl rødderne. Del dem evt. i mindre stykker. Vend dem med knust hvidløg, citron, olivenolie og salt, og bag dem ved 220° i en varm ovn i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
  2. Steg bøfferne i lidt olie, og krydr dem med salt og peber. Jeg foretrækker min bøf rosa, ca. 56°-58° i centrum.
  3. Vend de varme rødder med masser af plukket estragon. Servér bøf med rødder og en simpel salat til.

TIP: Brug de rødder, der er: Gulerod, pastinak, persillerod, jordskok, selleri og rødbede er alle gode i denne ret.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Oksemørbrad som råvare

Mørbrad er et ord for en særlig kødudskæring. Det er en muskel, der sidder på indersiden af rygsøjlen ved alle pattedyr. Det er selvfølgelig dyret, den er skåret fra, der definere om det er f.eks. en oksemørbrad eller en svinemørbrad. Det er det stykke kød, der på engelsk hedder "tenderloin".  Oksemørbraden er en god, mør og mager udskæring, som bliver set som et af de lækreste dele af kvæget.

Hvordan klargøres mørbrad?

En mørbrad skal pudses, som det hedder. Det gør du ved at fjerne sener, fedt og hinder. Brug en skarp kniv, det gør arbejdet væsentligt lettere. Sølvsenen er særligt vigtig at få fjernet. Den sidder i den tykke ende af kødstykket. Brug en spids kniv, stik den ind imellem senen og kødet, og tag så med den anden hånd og træk i senen.

Prøv en udgave af oksemørbrad