oksekød
Aftensmad

Oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler

af Camilla Zarah Lawes 28. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Drys først thaibasilikum over retten lige før servering – ellers forsvinder den søde, krydrede smag fra de grønne blade. Her får du opskriften på oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g oksekød i strimler
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 frisk grøn chili
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dl sojasauce
  • 4 dl hønsebouillon

TILBEHØR

  • 300 g fuldkornsnudler
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt thaibasilikum

1. Steg kødstrimlerne i olie i en wok eller en stor pande i 2 minutter, til de er gyldne. Rens chilien, og skær den i skiver. Skræl og riv ingefær fint. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skyl broccoli, og skær den i buketter. 

 

2. Steg chili, ingefær, hvidløg og broccoli sammen med oksekødet i nogle minutter. Hæld væden fra bønnerne, og bland dem i retten sammen med sojasauce og bouillon. Kog op.

 

3. TILBEHØR: Kog nudler efter anvisningen på pakken. Afdryp, og vend dem i retten. Rens forårsløg, skær dem i skrå skiver, og vend dem i retten sammen med hakket thaibasilikum, lige før retten skal serveres.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lime-kylling med tomatsalat og groft brød - Få opskriften her

Onsdag: Paneret fisk i tacoskaller - Få opskriften her

Torsdag: Grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto - Få opskriften her

Fredag: Svinemørbrad med fuldkornspasta, feta og avocado - Få opskriften her