oksefrikadeller
Aftensmad

Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble

af Emma Martiny 1. september 2021
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Lækre oksefrikadeller serveret med en skøn salat der er sød, salt, knasende, lun og mættende. Her får du opskriften på oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble
30 min 4 personer

Oksefrikadeller

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 spsk. smør til stegning

GRÆSKARSALAT

  • 1 hokkaidogræskar
  • skal og saft af ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1 knsp. salt
  • 2 dåser kikærter
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g fetaost
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble 

  1. Rør oksekødet sammen med presset hvidløg, friskhakket mynte, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Stil farsen på køl i 30 minutter.
  2. GRÆSKARSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olie, drys med salt, og vend rundt. Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med hvidløgspulver, 1 spsk. olie og salt. Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er gyldne. Læg det hele i en skål, og køl let af. Pres citronsaft over, og krydr let med peber. Tilsæt smuldret fetaost, granatæblekerner og grofthakket mynte, og vend rundt.
  3. Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med græskarsalat.

 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Andre lækre opskrifter