

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie
OKSEFILET
- 400 g oksefilet
- 2 spsk. sød paprika
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
KRYDRET SAUCE
- 100 g østershatte
- olie til stegning
- 2½ dl kalvebouillon
- 2½ dl cremefraiche 38 %
- 200 g grønne bønner
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 spsk. friskhakket salvie
- 1 tsk. tørrede chiliflager
TILBEHØR
- 4 dl jasminris
- 1 tsk. paprika
- frisk salvie
Hvis du ikke kan få fat i oksefilet, kan du lave retten med okseinderlår eller oksemørbrad.
Oksefilet: Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og krydr med paprika, salt og peber. Varm en stor pande op med olie, og steg kødet lysebrunt på begge sider. Tag kødet fra varmen.
Krydret sauce: Rens østershattene; riv dem i store stykker, og steg dem gyldne i olie på en pande. Hæld kalvebouillon og cremefraiche på panden, og lad det koge op. Smag til med salt og peber. Nip bønnerne, og blanchér dem i 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte, og skær dem i stykker på 3 cm. Rør dem sammen med tomatpuré, salvie og chiliflager. Hæld blandingen i saucen, og varm det igennem sammen med kødet.
Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Drys de færdigkogte ris med paprika, og pynt med salvie.
Servér oksefilet i sauce sammen med ris.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her
Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her
Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her
Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her