Aftensmad

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie

af Camilla Zarah Lawes 6. april 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie til 4 personer

Hvis du ikke kan få fat i oksefilet, kan du lave retten med okseinderlår eller oksemørbrad.   DET SKAL DU BRUGE   OKSEFILET 400 g oksefilet 2 spsk. sød paprika salt og friskkværnet peber olie til stegning   KRYDRET SAUCE 100 g østershatte olie til stegning 2½ dl kalvebouillon 2½ dl cremefraiche 38 % 200 g grønne bønner 1 lille dåse tomatpuré 2 spsk. friskhakket salvie 1 tsk. tørrede chiliflager   TILBEHØR 4 dl jasminris 1 tsk. paprika frisk salvie  

Opskrift - sådan laver du oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie

  Oksefilet: Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og krydr med paprika, salt og peber. Varm en stor pande op med olie, og steg kødet lysebrunt på begge sider. Tag kødet fra varmen.   Krydret sauce: Rens østershattene; riv dem i store stykker, og steg dem gyldne i olie på en pande. Hæld kalvebouillon og cremefraiche på panden, og lad det koge op. Smag til med salt og peber. Nip bønnerne, og blanchér dem i 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte, og skær dem i stykker på 3 cm. Rør dem sammen med tomatpuré, salvie og chiliflager. Hæld blandingen i saucen, og varm det igennem sammen med kødet.   Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Drys de færdigkogte ris med paprika, og pynt med salvie.   Servér oksefilet i sauce sammen med ris.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her