Aftensmad

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie
4 personer

OKSEFILET

  • 400 g oksefilet
  • 2 spsk. sød paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

KRYDRET SAUCE

  • 100 g østershatte
  • olie til stegning
  • 2½ dl kalvebouillon
  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • 200 g grønne bønner
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 spsk. friskhakket salvie
  • 1 tsk. tørrede chiliflager

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris
  • 1 tsk. paprika
  • frisk salvie

Hvis du ikke kan få fat i oksefilet, kan du lave retten med okseinderlår eller oksemørbrad.

Oksefilet: Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og krydr med paprika, salt og peber. Varm en stor pande op med olie, og steg kødet lysebrunt på begge sider. Tag kødet fra varmen.

 

Krydret sauce: Rens østershattene; riv dem i store stykker, og steg dem gyldne i olie på en pande. Hæld kalvebouillon og cremefraiche på panden, og lad det koge op. Smag til med salt og peber. Nip bønnerne, og blanchér dem i 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte, og skær dem i stykker på 3 cm. Rør dem sammen med tomatpuré, salvie og chiliflager. Hæld blandingen i saucen, og varm det igennem sammen med kødet.

 

Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Drys de færdigkogte ris med paprika, og pynt med salvie.

 

Servér oksefilet i sauce sammen med ris.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her