østers til nytårsmenuen
Aftensmad

Østers med brunet smør og citron

af Louisa Lorang 22. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet nytårsmenu - her får du opskriften på østers med brunet smør og citron (snack) og champagne med granatæble (velkomstdrink)

Ja, det er jo meget forskelligt, hvor mange østers folk spiser. Disse er tænkt som en lille snack, når gæsterne kommer, så jeg vil beregne mindst 2-3 stykker.

(6 personer)12-18 østers, gerne fleremasser af is50 g smørcitronbådeknust is til servering

Åben østerserne, og anret dem på et fad med is.Smelt smørret, og lad det brune. Smag på det - det må selvfølgelig ikke smage brændt, men blot være brunet, så det dufter og smager af nødder. Servér østers på is med citron og brunet smør til.

TIP: Hvis du ikke er super ferm til at åbne østers, kan du sætte det hele frem og

De smukke granatæbler har en fantastisk farve. Servér disse tøsebobler som velkomst til dine gæster. 

2 granatæbler1 dl sukker1 spsk. citronsaft2 spsk. vandENDVIDERE:1 flaske tørre bobler, f.eks. Nicolas Feuillatte Rosé eller Cava Rosé

Del granatæblerne i kvarter, og "vrid" kernerne ud. Gør det over en kasserolle, så saften ikke går til spilde. Kassér skallen og de hvide hinder. Kom sukker, citronsaft og vand i kasserollen, og lad det simre stille og roligt i ca. 10 minutter, eller til siruppen er lidt tyk. Si siruppen, og sæt den koldt. Den skal være næsten lige så tyk som flydende honning.Kom ca. 1 spsk. sirup i 6 champagneglas. Fyld op med iskolde bobler, og servér straks. Rør rundt, inden du nyder.

TIP: Siruppen kan laves i op til 1 uge før brug og opbevares i køleskab

FLERE OPSKRIFTER