spareribs
Aftensmad

Øl-braiserede spareribs med stegt spidskål og majssalat

af Timm Vladimir 7. juni 2018
Foto: Columbus Leth
Spareribs er perfekt til sommer på terrassen. Og så gør det ikke noget at det tager tid at lave, for så kan de lyse sommeraftener nydes mens maden simre på grillen. Her får du opskriften på øl-braiserede spareribs med stegt spidskål og majssalat
1 t og 15 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2-3 kg ribben eller revelsben
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2 dl barbecuesauce
  • 5 dl øl (pilsner)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 2-3 dl vand

STEGT SPIDSKÅL

  • 1 spidskål
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • skal af 1 usprøjtet citron

MAJSSALAT

  • 1 rødløg
  • 100 g bacon i tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 300 g majskerner (fra frost)
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. friskhakket persille

Opskrift - sådan laver du øl-braiserede spareribs med stegt spidskål og majssalat

1. Brun ribbenene i olie i en dyb sauterepande eller gryde. Tilsæt 1 dl barbecuesauce, øl, salt, peber og evt. vand, så ribbenene er dækket. Lad det simre i ca. 1 time og 15 minutter, afhængig af ribbenenes størrelse. Tag ribbenene op, og pensl dem med den resterende barbecuesauce. Steg dem herefter kort på en grill eller (grill)pande.

2. STEGT SPIDSKÅL: Skyl spidskålen, og skær den i 8 både på langs. Dryp med olie, og riv citronskal over. Steg dem et par minutter på hver side på en grill eller (grill)pande.   3. MAJSSALAT: Pil og hak løg. Steg bacon i 2 minutter på en tør pande, og tilsæt løg. Lad det stege i et par minutter. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Lad peberfrugt, majs og smør stege med på panden i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Vend friskhakket persille i. Servér majssalaten til spareribs og spidskål.   PRØV OGSÅ: BBQ-spareribs med søde kartofler