Nudler med krydret oksekød og peanuts
Aftensmad

Nudler med krydret oksekød og peanuts

af Emma Martiny 20. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Lav en krydret og cremet sauce med hakket oksekød og peanuts. Den smager skønt til nudler, men kan også serveres med ris. Her får du opskriften på nudler med krydret oksekød og peanuts
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket oksekød
  • 200 g edamamebønner (uden bælg, fra frost)
  • 1 broccoli
  • 4 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olie til stegning
  • ½-1 spsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2-4 spsk. fiskesauce
  • saft af ½-1 limefrugt

TIL SERVERING

  • 300 g fuldkornsægnudler eller sobanudler
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du nudler med krydret oksekød og peanuts 

  1. Tag kødet ud af køleskabet. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Skyl broccolien, del den i små buketter, og skær stokken i tynde stave. Pil hvidløg. Riv hvidløg og ingefær, og steg det i olie på en pande sammen med karrypasta – justér mængden af karrypasta, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Tilsæt broccoli, og lad det stege med et par minutter. Hæld kokosmælk og peanutbutter på panden, og rør saucen sammen. Smag til med fiskesauce og limesaft, og tilsæt afdryppede edamamebønner.   2. SERVERING: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Vend dem i oksekødssaucen, og top med fintsnittede forårsløg, hakkede peanuts og plukket koriander. Servér straks.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med ristet rosenkålssalat – Få opskriften her

Onsdag: Tyrkisk lamacun-pizza – Få opskriften her

Torsdag: Luksus-biksemad med lynsyltet rødbede og rødløg – Få opskriften her

Fredag: Tikka masala med aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter