Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
Aftensmad

Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing

af Emma Martiny 8. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Den farverige wokret lyser op på en mørk og kold dag. Du kan evt. skifte krebsehalerne ud med tigerrejser. Her får du opskriften på nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g krebsehaler
  • 3 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. sesamolie

DRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili
  • saft af 1 appelsin
  • saft af ½ limefrugt
  • 1 dl tahin (sesampasta)
  • 2 spsk. ristet sesamolie
  • 2 spsk. sojasauce

MANGOTOPPING

  • 1 moden mango
  • 3 forårsløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander

TILBEHØR

  • 250 g nudler

Opskrift - sådan laver du nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing 

  1. DRESSING: Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili. Rør alle ingredienser til dressingen sammen.   2. MANGOTOPPING: Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tynde skiver. Rens og skær forårsløg i tynde skiver på skrå. Rens og snit chilien. Hak koriander groft.   3. TILBEHØR: Kog nudler efter pakkens anvisning. Afdryp.   4. Skræl gulerødder, og skær dem i helt tynde stave. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let i en tør wok, og tag dem af varmen. Hæld sesamolie i wokken, og tilsæt gulerødder og peberfrugter. Svits ved høj varme i et par minutter, og tilsæt kogte nudler og afdryppede krebsehaler. Varm det hele godt igennem, og tag panden af varmen. Vend appelsin-sesamdressing og ristede sesamfrø i, og top med mango, forårsløg, chili og koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter