Aftensmad

Nemme Fyldte auberginer med oksekød

af Beagle Iuel-Brockdorff 5. november 2021
Foto: Bjørn Jakobsen
Grøntsager som aubergine, squash, peberfrugt og tomat er rigtig gode fyldt med kød og grønt. Her er det aubergine fyldt med hakket oksekød med champignoner, løg og rodfrugter.
Tid i alt 45 min

Fyldte auberginer med oksekød

  • 200 g hakket oksekød
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ løg
  • 4-5 champignoner
  • Lidt gulerod og lidt selleri
  • Salt, peber
  • 1 stor aubergine
  • 2 spsk revet ost
  • Salat

Sådan laver du fyldte auberginer

  1. Svits oksekødet i olie i en gryde. Når al væske er fordampet, røres hakket løg og champignoner i. Rist videre, mens du flækker auberginen og skraber indmaden ud. Hak aubergineindmad, gulerod og selleri. Kom det i gryden og lad retten svitse i 3-4 min. Rør 3-4 spsk vand i og smag til med salt og peber.
  2. Kom fyldet i auberginerne, og sæt de fyldte auberginer i et ovnfast fad. Drys med ost. Hæld 1 dl vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til grøntsagen føles lidt blød. Skru ned, hvis auberginerne bliver for mørke. Servér de fyldte auberginer med salat.