muslinger, madplan
Mad

Muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder

1. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 32: Ugens fredagsopskrift er muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 kg friske blåmuslinger med skal
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 6 stilke timian
  • 6 nye gulerødder
  • 1 bundt nye løg
  • 2 ingefærøl (f.eks. Crabbie’s Ginger Beer 4 %)
  • 3 dl grøntsagsbouillon

TIL SERVERING

  • ½ bundt gylden skovsyre
  • godt brød
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Muslinger har kort tilberedningstid og kan derfor sagtens serveres på en hverdag.

1. Muslinger: Læg muslingerne i en stor skål med koldt vand. Hæld vandet fra, og kassér de muslinger, der er i stykker, eller som ikke vil lukke sig, når du banker dem mod bordpladen. Skrub muslingerne enkeltvis under rindende vand, og fjern den sorte dusk, de har siddet fast ved. Dup muslingerne tørre i et viskestykke. Pil og halvér hvidløg. Rist muslingerne i olie i en stor gryde sammen med hvidløg og timian. Skrub gulerødderne, og skær dem i strimler. Pil løgene, og skær dem i skiver. Læg gulerødder og løg i gryden, og tilsæt ingefærøl og bouillon. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i 2-3 minutter, til de åbner sig.

2. Servering: Tag muslingerne op med en hulske (kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen), og fordel dem i portionsskåle. Hæld lidt af lagen og grøntsagerne ved. Pynt med skovsyre. Servér muslingerne med godt brød, og stil olie, salt og peber frem på bordet.

TIP: Ingefærøl giver saucen en sødlig, krydret smag, men kan sagtens erstattes med hvidvin.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager - Få opskriften her

Læs også