Moules frites - muslinger med fritter på tallerken
Aftensmad

Moules frites - muslinger med sprøde fritter

Julie Hey 14. februar 2022
Bjørn Jakobsen, Redigeret af: Redaktionen
Skøn opskrift på moules frites - muslinger med fritter. De friske blåmuslinger og de sprøde håndskåret ovnfritter, gør den her ret til en virkelig lækker sommerspise.
2 personer

Moules frites

  • 600 g kartofler
  • 1½ spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt. persille
  • 1½ dl hvidvin
  • 50 g smør

Tænd ovnen på 220°. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og salt. Steg dem i ovnen i ca. 25-30 min. og vend dem undervejs.

Rengør muslingerne, se opskriften nedenfor. Hak løg, hvidløg og persille fint. Kom hvidvin i en stor gryde og kog op. Tilsæt smør, løg og persille og lad smørret smelte. Tilsæt muslingerne og damp dem i ca. 3-5 min., til de åbner sig. Ryst gryden undervejs.

Servér med varme fritter til.

Vigtigt! Blåmuslinger skal lukke sig helt i inden de tilberedes – og åbne sig efter tilberedning. Dem, der ikke gør det, skal kasseres.