Aftensmad

Moules frites med aïoli og salat

af Louisa Lorang 11. juni 2021
Moules frites med aïoli og salat er en af de helt gode fredagsopskrifter. Rigtig sommermad — Få opskriften her!
2 personer
Tid i alt 25 min

MUSLINGER

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 bananskalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille fennikel i mundrette stykker
  • lidt olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket

TILBEHØR

  • god aïoli
  • salat

Sådan laver du moules frites med aïoli og salat

1. Skær kartoflerne i grove både, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

2. Rens imens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig – ryst gryden undervejs. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter, aïoli og salat. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

TIP: Nem snyde-aïoli kan laves af lidt god mayo, revet hvidløg, salt og en smule eddike.

Er du klar på at lave en omgang hjemmelavet? Her er den bedste aioli.

Andre lækre opskrifter