Aftensmad

Moules frites med aïoli og salat

af Louisa Lorang 11. juni 2021
Moules frites med aïoli og salat er en af de helt gode fredagsopskrifter. Rigtig sommermad — Få opskriften her!
2 personer
Tid i alt 25 min

MUSLINGER

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 bananskalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille fennikel i mundrette stykker
  • lidt olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket

TILBEHØR

  • god aïoli
  • salat

Sådan laver du moules frites med aïoli og salat

1. Skær kartoflerne i grove både, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

2. Rens imens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig – ryst gryden undervejs. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter, aïoli og salat. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

TIP: Nem snyde-aïoli kan laves af lidt god mayo, revet hvidløg, salt og en smule eddike.

Er du klar på at lave en omgang hjemmelavet? Her er den bedste aioli.