mørbrad hovedret
Aftensmad

Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner

af Marie Melchior 7. november 2021
Foto: Line Falck
Ugens fredagsopskrift er mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner. Få opskriften her.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g svinemørbrad
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

CROUTONER

  • 175 g surdejsbrød
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PANZANELLASALAT

  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 250 g daddeltomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 dåse hvide bønner
  • 125 g feta
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt basilikum

Opskrift - sådan laver du mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner

  1.  Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Bræk brødet i grove stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag brødet sprødt i ovnen, det tager 5-6 minutter. 
  2. Panzanellasalat: Riv citronskallen i lange strimler med et juliennejern, og læg dem i en skål sammen med croutoner. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i halve og agurken i mindre stykker. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Rens chili, og skær den i tynde skiver. Dræn bønnerne. Bland det hele sammen med croutoner og citronskal, og fordel salaten på et fad. Smuldr feta udover. Rør olie og eddike sammen. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Pynt med basilikumblade.
  3. Skær mørbraden i 4 cm tykke medaljoner. Rør presset hvidløg sammen med olie, salt og peber. Pensl kødet med hvidløgsmarinaden. Steg medaljonerne på en pande i 4-5 minutter på hver side. Servér med panzanellasalat som tilbehør.