Aftensmad

Mørbradgryde med mos

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
Foto: Martin Tanggaard
Middagsklassikeren over dem alle - og den mest populære opskrift på søndag.dk
4 personer

Ingredienser

  • 200 g bacon i terninger
  • 1 løg
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g cocktailpølser 
  • 2 tsk paprika
  • Salt, friskkværnet peber
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 dl bouillon
  • 2½ dl fløde

MOS

  • 3 bagekartofler
  • 40 g smør
  • ½ dl mælk
  • Salt

PYNT

  • 1 spsk paprika
  • 4 spsk hakket persille 

Fremgangsmåde:

Steg baconen gylden og sprød i en varm gryde. 

Pil og skær løget i fine terninger. 

Puds mørbraden for sener og fedt og skær den i rustikke skiver. 

Rist kødet, løget og pølserne i gryden med bacon, krydr med paprika, salt og peber.

Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde. Lad retten småkoge i 10 min. 

Skræl og skær kartoflerne i terninger. Kog dem møre og mos med smør, mælk og salt. 

Server kartoffelmosen til mørbradgryden sammen med et drys paprika og persille.