Opskrift sådan laver du mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler
1. HASSELBACKKARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter. Hak rosmarin fint, og riv parmesan fint. Drys rosmarin og parmesan over kartoflerne, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, til de er møre og gyldne.
2. SVAMPESAUCE: Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampe, og skær i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene er gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og smag til med salt og peber. Lad saucen simre svagt, mens du steger bøfferne.
3. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor røde du ønsker dem.
4. SERVERING: Anret tallerkener med bøf, hasselbackkartofler, svampesauce og skyllet rucola.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble – Få opskriften her
Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder – Få opskriften her
Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her
Torsdag: Fajita-kyllinge-skål – Få opskriften her