Aftensmad

Miniburgere med bacon og avocado

af Mai Knauer 30. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge byder vi på ægte amerikanermad. Her får du opskriften på miniburgere med bacon og avocado

Miniburgere med bacon og avocado til 4 personer

De små burgere kaldes også sliders og har en blød, lidt sød bolle.   DET SKAL DU BRUGE   BURGERBOLLER: 1½ dl sødmælk 1 dl piskefløde 15 g gær 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 400 g hvedemel 1 æg til pensling sesamfrø til drys   BØFFER 600 g hakket oksekød salt og friskkværnet peber olivenolie til stegning   CHILIMAYO 2 dl god mayonnaise 1 spsk. ketchup 1 frisk rød chili 1 fed hvidløg   FYLD 125 g bacon i skiver 1-2 løg 1 avocado 8 små tomater 1 agurk icebergsalat ketchup og sennep evt. syltede jalapeños  

Opskrift - sådan laver du miniburgere med bacon og avocado

  1. Burgerboller: Lun mælk og fløde til 37°. Opløs gær, sukker og salt heri. Ælt mel i, til dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.   2. Rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik 12 cirkler (ca. 8 cm i diameter) med en udstikker eller kop. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i 1 time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen ved 190° i ca. 15 minutter.   3. Bøffer: Form kødet til 12 små bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem i olie på en pande.   4. Chilimayo: Bland mayonnaise og ketchup med finthakket chili og hvidløg.   5. Fyld: Steg bacon sprødt på en pande. Pil løg, og skær dem i skiver. Flæk avocadoen, og skær den i skiver. Skyl tomater og agurk, og skær dem i skiver. Skær salat i strimler.   6. Servering: Skær bollerne over, og fordel chilimayo, bøf og fyld i dem. Servér med ketchup, sennep og evt. jalapeños.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Makaroni med ost og tomatsauce – Få opskriften her

BBQ-spareribs med søde kartofler – Få opskriften her

Waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri – Få opskriften her

Bagel med laks og cream cheese – Få opskriften her