Mexicanske oksekødstærter med chili og cremefraiche
Aftensmad

Mexicanske oksekødstærter med chili og cremefraiche

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. februar 2020
foto Columbus Leth
Små tærter med masser af smag. Husk at smage på chilien, inden du tilsætter den, så retten ikke bliver for stærk. Her får du opskriften på mexicanske oksekødstærter med chili og cremefraiche.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 pakke fersk tærtedej
  • 1 løg
  • ½ squash
  • 2 tomater
  • 140 g majs (konserves)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 3 spsk. mexicansk tacokrydderi
  • 3 æg
  • ¾ dl sødmælk
  • Salt og peber
  • 75 g revet cheddar
  • 6 små tærteforme, 10 cm i diameter

TIL SERVERING:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du mexicanske oksekødstærter med chili og cremefraiche:

  Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformene. Pil og hak løget fint. Skyl squash og tomater, og skær dem i tern. Skyl og afdryp majs. Steg løg og oksekød i et par minutter i olie i en gryde, til kødet er brunet. Tilsæt alle grøntsagerne, og steg i 5 minutter. Tilsæt tacokrydderi, rør rundt, og steg i yderligere 2 minutter. Pisk æg og mælk sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel oksekødsblandingen i tærterne, hæld æggemassen over, og drys med revet cheddar. Bag tærterne i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast, og osten er gylden.   Servering: Servér tærterne med cremefraiche, tynde skiver chili samt frisk koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Mandag: Barbecue-laks med ris og mangosalsa
Tirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronier
Torsdag: Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola
Fredag: Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld

Andre lækre opskrifter