Aftensmad

Mexicanske madpandekager med kødsauce

af Mai Knauer 10. november 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne livretter du kan forkæle hele familien med. Her får du opskriften på mexicanske madpandekager med kødsauce

Mexicanske madpandekager med kødsauce til 4 personer

Der er masser af grøntsager i kødsaucen, men servér gerne madpandekager med ekstra salat.   INGREDIENSER TIL MADPANDEKAGER 2 løg 2 fed hvidløg 4 gulerødder 2 spsk. olivenolie til stegning 500 g hakket oksekød 1 tsk. stødt chili 1 tsk. kanel 1 spsk. tomatpuré 2 dåser flåede tomater 2 røde peberfrugter 1 dåse majs 1 dåse brune bønner salt og friskkværnet peber 8 små tortillapandekager (madpandekager)   TILBEHØR cremefraiche 18 % 2-3 friske røde chilier  

Opskrift - sådan laver du mexicanske madpandekager med kødsauce

  Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Varm olien op i en gryde, og steg hvidløget let. Tilsæt kødet, og brun det godt sammen med chili og kanel. Tilsæt løg, gulerødder og tomatpuré, og lad det simre i 5 minutter. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove tern. Vend de flåede tomater, peberfrugter, majs og bønner i gryden, og lad det simre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber. Varm madpandekager i ovnen i 1-2 minutter. Servér pandekagerne med kødsauce, cremefraiche og røde chilier skåret i tynde skiver.   TIP: Fyldet til madpandekager er nemt at variere. Brug gerne de grøntsager, du har ved hånden.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fish’n’chips med tartarsauce - Få opskriften her

Pizza med parmaskinke og rucola - Få opskriften her

Tomatsuppe med grøntsager og bacon - Få opskriften her