Mexicansk pande med æg og søde kartofler
Aftensmad

Mexicansk pande med æg og søde kartofler

af Emma Martiny 16. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Hvis du er vild med mexicansk mad, vil du elske denne panderet! Den er ikke alene mættende og sund, men også en fremragende anledning til at åbne en pose tortillachips. Her får du opskriften på mexicansk pande med æg og søde kartofler
30 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g søde kartofler
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2 dåser sorte bønner
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ limefrugt
  • 1 dl tomatsalsa
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 æg
  • 100 g cheddar
  • 1 moden avocado
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 185 g tortillachips

Opskrift - sådan laver du mexicansk pande med æg og søde kartofler 

  Pil løg og hvidløg. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olivenolie på en pande med høje kanter. Skrub eller skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og lad dem stege med på panden. Drys spidskommen, koriander og paprika over. Vend rundt, og lad de søde kartofler stege i 5-10 minutter, til de begynder at tage farve. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring panden i kog. Lad panden simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre. Tilsæt friskpresset limesaft og tomatsalsa, og mos bønnerne let med en grydeske, til det får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Skub lidt af bønnemosen til side, så du kan slå æggene ud i panden. Riv cheddar over panden, og lad det hele simre i cirka 5 minutter, til hviderne er faste og æggeblommerne stadig flydende. Pynt med avocado skåret i både, tynde skiver forårsløg og frisk koriander, og servér med tortillachips.  

Andre lækre opskrifter