Aftensmad

Medaljon med lun squashsalat og kryddersmør

af Louisa Lorang 6. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
En saftig medaljon er kærlighed på en tallerken. Smør, der smager af sommer og også lidt af bearnaise. Man kan da kun elske det!

Medaljon med lun squashsalat og kryddersmør 

DET SKAL DU BRUGE900 g afpudset kalve- eller oksemørbradolie til stegningsalt og peber100 g blødt smør1 lille håndfuld plukket estragon1 lille håndfuld plukket kørvel½ tsk. dijonsennep3 squasholivenoliesaft og fintrevet skal af 1økologisk citron100 g mandler, smuttede

TILBEHØRkogte kartoflerblandet salat vendt med olie og eddike

Opskrift - sådan laver du medaljon med lun squashsalat og kryddersmør 

1. Del mørbraden i 6 pæne bøffer, pensl dem med en smule olie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr dem med salt og peber. Rør imens smørret med hakkede krydderurter, og smag til med sennep.

2. Skær squashen i aflange skiver, pensl dem med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Vend de grillede squash med citronskal, citronsaft og grofthakkede, smuttede mandler. Krydr med salt.

3. Servér straks medaljonerne med kryddersmør, squashsalat, kartofler og blandet salat.

Prøv også en medaljon af kalvekød. Få opskriften på kalvemedaljoner med grønkålssalat