Massaman chicken curry
Aftensmad

Massaman chicken curry

af Emma Martiny 24. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Massaman er en mild og cremet thailandsk curry. Oftest laves den med kylling, men du kan også bruge lam eller tofu. Her får du opskriften på massaman chicken curry
30 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. kokosolie (eller anden olie til stegning)
  • 2 spsk. gul karrypasta
  • 1 rødløg
  • ½ kg kartofler
  • ½ kg søde kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. kokossukker (eller anden type sukker)
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 50 g saltede peanuts
  • ½ bundt frisk koriander

TILBEHØR

  • 4 dl brune ris

Opskrift - sådan laver du massaman chicken curry 

  1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.   2. Skær kyllingefileterne i tern, og brun dem i olie og karrypasta i en gryde. Pil rødløget, skær det i tynde skiver, og lad det stege med i gryden. Skrub eller skræl kartofler og søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Lad dem stege med i gryden i et par minutter. Tilsæt kokosmælk, og lad retten simre i 15 minutter, til kartoflerne er møre. Smag curryen til med sukker og fiskesauce, og servér med kogte ris, peanuts og koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet torsk med græskar og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte auberginer med quinoa og romesco - Få opskriften her

Torsdag: Blomkålstærte med champignon - Få opskriften her

Fredag: Italiensk suppe med skært oksekød - Få opskriften her