pizza
Aftensmad

Marokkansk pizza

23. november 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
En lidt anderledes pizza der smager helt fantastisk. Her får du opskriften på marokkansk pizza

Marokkansk pizza 

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 4 dl lunkent vand 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 2 spsk. olivenolie  ca. 650 g hvedemel 1 spsk. olivenolie  
  DUKKAH (gem halvdelen til tirsdag) 200 g blandede nødder og kerner 1 spsk. stødt koriander (eller frø) 1 spsk. stødt spidskommen (eller frø) ½ tsk. salt  
  TOPPING 2 rødløg 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber  3 spsk. balsamicoeddike 200 g frisk gedeost  10 dadler uden sten   PRØV OGSÅ: Tyrkisk pizza med lam  

Opskrift - sådan laver du marokkansk pizza

  1. Rør smuldret gær ud i vandet i en røreskål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.   2. DUKKAH: Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande. OBS: Husk at gemme halvdelen til tirsdagens opskrift!   3. TOPPING: Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene lidt brune. Krydr med salt og peber. Hæld eddike over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.   4. Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag dem i ovnen i 10 minutter. Tag dem ud, og smør dem med gedeost. Skær dadler i skiver, og fordel dem på bundene sammen med rødløg og dukkah. Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til bundene er helt sprøde. Servér straks  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Andebryst og mellemøstlig speltsalat – Få opskriften her

Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her

Torsdag: Fish’n’chips med rodfrugtfritter – Få opskriften her

Fredag: Oksegryde med rodfrugter og rødvin – Få opskriften her