https://imgix.femina.dk/media/be52ae181d56450fa6d8602107ef15e7.jpg
Mad

Marokkansk pie med kylling

14. oktober 2009
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Tærten med sprødt låg af filodej er fyldt med kyllingekød og varme krydderier som kanel og ingefær.

TID: 30 min. + koge- og bagetid

Til 6 personer

Fyld:
1 kylling
1 løg
2 spsk olivenolie
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
½ tsk safran
1 spsk hvedemel
6 dl siet kyllingesuppe
100 g sultanas rosiner
2 spsk hakket frisk koriander
2 spsk hakket frisk persille
Salt og peber

Låg:
9 filoplader
50 g smør

Læg den istandgjorte kylling i en gryde og dæk den med vand.

Bring vandet i kog, skum det for fedt og skru ned.

Lad kyllingen koge ca. 1 time og tag den op.

Når kyllingen er afkølet, plukkes eller skæres kødet fra.

Si suppen og mål 6 dl af. Gem resten til en anden dag.

Varm ovnen op til 200 grader.

Pil og hak løget.

Varm olivenolien op og svits løget 3-4 min.

Tilsæt kanel, ingefær, gurkemeje og safran.

Rør rundt og svits i yderligere 5 min.

Drys melet over og spæd lidt efter lidt med den siede kyllingesuppe.

Tilsæt kyllingekødet, rosiner samt hakket koriander og persille.

Smag til med salt og peber.

Læg 2 plader filodej i bunden af en tærteform med løs bund.

Pensl med smeltet smør, læg 2 filoplader over og pensl igen med smør.

Læg fyldet på.

Læg 2 filoplader over fyldet og pensl med smør.

Læg 2 plader mere over og pensl med smør.

Læg den sidste plade over og slut af med at pensle med smør.

Klip nogle snit i overfladen med en saks og bag tærten i ovnen i 15-20 min., til den er gylden.

Lad tærten køle af i et kvarter før servering.

Mexicansk kylling med majslåg

Lammepie med kartoffelmoslåg

Tærte med svampe

Langtidsstegt lam

Lammefilet med mozzerella

Læs også