Aftensmad

Mexicansk kylling med majslåg

af Lynn Andersen 14. oktober 2009
Foto: Bjørn Jakobsen
Majslåget dækker over en spicy mexicansk kyllingetærte med jalapeno chili.

TID: 45 min. + bagetidTil 6 personer

Fyld:400 g kyllingebryst2 røde peberfrugter2 forårsløg3-4 majskolber2 spsk hvedemel2 dl hønsebouillon2 tsk jalapeno chili

Låg:90 g majsgryn30 g mel2 dl creme fraiche 18%2 tsk bagepulver½ tsk salt1 æg

Tilbehør:TomaterForårsløg

Opvarm ovnen til 220 grader.

Skær kyllingekødet i terninger. Hak peberfrugterne groft. Skær forårsløgene i mindre stykker.

Kog majskolberne i letsaltet vand i 10 min. Afkøl dem og skær majsene af med en lille, skarp kniv.

Drys melet på en varm pande og tilsæt lidt efter lidt bouillonen. Bring den i kog og tilsæt peberfrugt, halvdelen af majsene, ? del af forårsløgene samt ? af jalapenoerne. Bring det hele i kog igen og kog 2 min. Hæld blandingen i et ovnfast fad eller 6 mindre portionsskål og stil til side.

Bland alle ingredienserne til dejen godt sammen og tilsæt resten af majsene, forårsløgene og jalapenoerne. Hæld dejen over kyllinge/majs-blandingen. Bag retten i ovnen i 15-20 min.

Serveres straks med skiver af tomater og hakket forårsløg.Lammepie med kartoffelmoslågMarokkansk pie med kyllingTærte med svampeLangtidsstegt lamLammefilet med mozzerella