Opskrift - sådan laver du marineret tofu med selleri og avokadomos
1. Skær sellerien i skiver, pensl dem med olie og krydr med Provencekrydderi, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til de er møre.
2. Mos avokadokødet med en gaffel, og rør det sammen med knust hvidløg, fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber.
3. Skær tofu i tern, og rist dem sprøde i lidt olie på en pande. Skær toastbrødene i tern, og rist dem sprøde i ovnen ved siden af selleriskiverne. Vend dem undervejs.
4. Anret selleriskiverne med avokado, tofu, brødtern og hakket soltørret tomat. Pynt med hindbær, frisk oregano og stedmoderblomster.
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Selleri, tomat
HÅNDFULD 3: Tofu
HÅNDFULD 4: Toastbrød, hindbær
FEDT: Olie, avokado
MÆLKEDRESSING: Fraiche
SMAGSGIVERE: Provencekrydderi, salt, peber, hvidløg, citronsaft, oregano
595 kcal – Fedt 32 g – Protein 26 g – Kulhydrat 47 g – Kostfiber 12,1 g
TIP: Kom lidt chili i avokadomosen. Rist brødene i hele skiver. Gnid dem med hvidløg – og skær dem derefter i tern. Pynt med spiselige blomster.
Læs mere om Sense her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hokkaidogryde – Få opskriften her
Onsdag: Torsk i fad – Få opskriften her
Torsdag: Musaka med oksekød, sød kartoffel og aubergine – Få opskriften her
Fredag: Mulligatawny-suppe – Få opskriften her