Aftensmad

Makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese)

af Mai Knauer 30. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge byder vi på ægte amerikanermad. Her får du opskriften på makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese)

Makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese) til 4 personer

Der er ikke mange grøntsager i en klassisk mac’n’cheese, men her er dog tilsat friske tomater og basilikum. Servér en grøn salat til.   DET SKAL DU BRUGE 300 g makaroni 300 g frisk mozzarella 150 g daggammelt hvedebrød 1 håndfuld friskrevet parmesan 5 kviste frisk timian olivenolie   TOMATSAUCE 600 g modne tomater 1 fed hvidløg 1 bundt basilikum 50 g soltørrede tomater salt og friskkværnet peber 2 håndfulde friskrevet parmesan 3 dl piskefløde 1 dl kaffefløde 9 % 1 spsk. rødvinseddike ½ muskatnød   TIL SERVERING friskrevet parmesan grøn salat  

Opskrift - sådan laver du makaroni med ost og tomatsauce (mac’n’cheese)

  1. Kog makaronien efter anvisningen på pakken.   2. Tomatsauce: Skyl tomaterne. Pil hvidløget. Blend tomater, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt parmesan, fløde, eddike og friskrevet muskatnød, og kør blandingen til en jævn sauce.   3. Hæld makaronien i et dørslag (gem lidt af kogevandet), og lad den dryppe af. Hæld makaronien tilbage i gryden, og hæld tomatsaucen over. Tilsæt evt. lidt af kogevandet. Fordel det hele i et ovnfast fad, og smuldr mozzarellaen over. Blend brødet til krummer i foodprocessoren, og bland det med parmesan og timianblade. Drys det over retten, og dryp med lidt olivenolie. Bag retten i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Servér med friskrevet parmesan og en grøn salat.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Miniburgere med bacon og avocado – Få opskriften her

BBQ-spareribs med søde kartofler – Få opskriften her

Waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri – Få opskriften her

Bagel med laks og cream cheese – Få opskriften her