madplan
Aftensmad

Madplan: Forloren hare, suppe og mørbradgryde

af Christine Bille Nielsen 19. januar 2017
Foto: Line Falck
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce, grøntsagssuppe med perlebyg og mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her

Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK

500 g torskefilet 

500 g hakket okse- eller svinekød 

100 g parmaskinke 

4 kyllingebrystfileter a ca. 180 g, gerne med skind 

1 svinemørbrad a ca. 650 g 

 

FRUGT OG GRØNTSAGER

3 porrer 

5 løg 

5 fed hvidløg 

4 æbler 

3 kg små kartofler 

3 røde peberfrugter 

4 persillerødder 

1 knoldselleri 

10 gulerødder 

500 g champignoner 

1 lille ananas 

1 usprøjtet citron 

1 usprøjtet limefrugt 

2 bundter bredbladet persille 

1½ bundt frisk timian 

1 lille bakke karse 

 

FERSKVARER OG KOLONIAL

2 æg 

8-9 dl mælk 

2½ dl madlavningsfløde 

2½ dl piskefløde 

3 spsk. majsstivelse, fx Maizena 

1½ dl hvedemel 

4 dl ris 

1 dl havregryn 

11 dl bouillon (grøntsags- eller oksebouillon) 

1 l grøntsagsbouillon 

1 flaske mosede tomater (680 g) 

100 g perlebyg 

20 kapersbær 

4 spsk. rom 

ca. 24 makroner 

1 vaniljestang 

2 spsk. flormelis 

4 boller eller 1 brød 

 

DU SKAL OGSÅ BRUGE

olivenolie 

3 spsk. smør 

salt og friskkværnet peber 

4 spsk. æbleeddike 

1 spsk. balsamicoeddike 

2 spsk. flydende honning 

1 tsk. tørret rosmarin 

1-2 spsk. karry