Madpandekager med laks og krydderurter
Aftensmad

Madpandekager med lækker laks og krydderurter

af Julie Hey 28. januar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Prøv denne nordiskinspirerede og nemme frokost med madpandekager, eller lav den på forhånd og tag den med i madpakken
Tid i alt 25 min

Dej:

  • 3 æg
  • 3-3½ dl sødmælk
  • 1 nip salt
  • 130-150 g hvedemel
  • Smør til bagning
  • salt, peber

Desuden:

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 3 spsk flødeost
  • 2 spsk dild
  • 2 spsk purløg
  • 8 skiver røget laks
  • Rødløg

Sådan laver du madpandekager med laks og krydderurter

  1. Madpandekager: Pisk æg, mælk og salt.
  2. Bland og si de tørre ingredienser, og rør mælkeblandingen i.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i ½-1 time.
  4. Bag dine madpandekager på en pande i rigeligt smør.
  5. Madpandekager med laks og krydderurter: Rør creme fraiche med flødeost, hakket dild og purløg samt salt og peber.
  6. Smør creme fraiche-dressingen ud på de afkølede madpandekager og læg et par skiver røget laks på hver. Fold siderne ind og drys med tynde skiver rødløg og resten af krydderurterne.

TIP: Skal madpandekagerne med på madpakke, kan du i stedet vælge at komme rødløg og krydderurter ind i dine madpandekager, fold sammen i bunden og lave en rulle, som er nem at spise med fingrene.

Skal frokosten eller madpakken være lidt mere ekstravagant, er madpandekager med laks og krydderurter det oplagte valg. De er nemlig altid lækre og nemme at have med at gøre.

Madpandekager fungerer rigtig godt i en madpakke, når man ikke har mulighed for at jonglere med tallerken og bestik. Det hele er jo samlet i én rulle.

Har du heller ikke tid til at stå og lave pandekager til madpakken om morgenen, kan du sagtens bage dem aftenen før. Eller måske har du fået madpandekager med andet fyld til aftensmad, og der er nogle tilovers? Så er det let at mikse dressingen sammen om morgenen og rulle dine pandekager sammen med laks, dressing og krydderurter.