Mac and cheese med grønkål
Aftensmad

Mac and cheese med grønkål

af Emma Martiny 29. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Med en stor håndfuld frisk grønkål bliver den amerikanske middagsklassiker lidt grønnere. Her får du opskriften på mac and cheese med grønkål
20 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g makaroni
  • 1 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 5 store stilke frisk grønkål
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 bundt salvie
  • 50 g valnøddekerner

RICOTTASAUCE

  • 250 g ricotta
  • 2 dl mælk
  • 50 g parmesan
  • 1 knsp. friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du mac and cheese med grønkål 

  1. Kog makaroni efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad makaronien køle let af. Pil og hak løget fint. Steg det let i smør på en stor pande. Skyl og riv grønkålsbladene fra stilkene, og tilsæt. Vend rundt, til grønkålen falder sammen, og tag panden af varmen.   2. RICOTTASAUCE: Rør ricotta, mælk og fintrevet parmesan sammen i en skål. Vend løg og grønkål fra panden i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber.   3. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et smurt ovnfast fad. Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel på toppen. Drys med salvieblade og valnødder, og bag retten i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden. Servér retten direkte fra fadet.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks og linsesalat med fennikel – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing – Få opskriften her

Onsdag: Medister med blomkålskartoffelmos – Få opskriften her

Fredag: Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips – Få opskriften her

 

 

 

Læs også