linsesalat
Aftensmad

Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling
Retten kombinerer søde, bitre, salte, knasende og cremede elementer på bedste vis. Her får du opskriften på lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola.
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl belugalinser
  • 2 dl delikatesselinser
  • 8 dl grøntsagsbouillon 
  • 100 g bacon i skiver
  • 2 pærer
  • 1 lille radicchiosalat
  • 1 lille rødløg
  • 50 g gorgonzola

VINAIGRETTE

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • rugbrød
  • smør

PRØV OGSÅ: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner

 

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola 

 

1. Kog beluga- og delikatesselinser i bouillon i samme gryde i 20-25 minutter. Lad dem køle let af i gryden.

 

2. VINAIGRETTE: Pil og pres hvidløg. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål. Vend vinaigretten i de kogte linser, og fordel dem på et salatfad.

 

3. Steg bacon sprødt på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Bræk den stegte bacon i mindre stykker. Skyl pærerne; fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem i lidt af baconfedtet på panden på begge sider, til de bliver gyldne. Pluk radicchiosalat, og skær bladene i brede bånd. Bland dem med linserne. Pil rødløg, og skær det i papirtynde skiver. Fordel dem over linsesalaten sammen med bacon, pære og stykker af gorgonzola. Servér ristet rugbrød med smør til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her

Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her

Torsdag: Chicken tikki marsala – Få opskriften her

Fredag: Pulled chili con carne – Få opskriften her