

Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola
DET SKAL DU BRUGE
- 2 dl belugalinser
- 2 dl delikatesselinser
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 100 g bacon i skiver
- 2 pærer
- 1 lille radicchiosalat
- 1 lille rødløg
- 50 g gorgonzola
VINAIGRETTE
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- rugbrød
- smør
PRØV OGSÅ: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner
Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola
1. Kog beluga- og delikatesselinser i bouillon i samme gryde i 20-25 minutter. Lad dem køle let af i gryden.
2. VINAIGRETTE: Pil og pres hvidløg. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål. Vend vinaigretten i de kogte linser, og fordel dem på et salatfad.
3. Steg bacon sprødt på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Bræk den stegte bacon i mindre stykker. Skyl pærerne; fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem i lidt af baconfedtet på panden på begge sider, til de bliver gyldne. Pluk radicchiosalat, og skær bladene i brede bånd. Bland dem med linserne. Pil rødløg, og skær det i papirtynde skiver. Fordel dem over linsesalaten sammen med bacon, pære og stykker af gorgonzola. Servér ristet rugbrød med smør til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her
Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her