Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner
Aftensmad

Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner

af Emma Martiny 5. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Bacon smager altid godt og avocadoer smager ekstra skønt, når de er viklet ind i sprød bacon. Her får du opskriften på lun linsesalat med baconviklet avocado og figner
15 min 4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl belugalinser
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

BACONVIKLET AVOCADO

  • 2 modne avocadoer
  • 150 g bacon i skiver

MOZZARELLA-TOPPING

  • 1 rødløg
  • 150 g frisk babyspinat
  • 125 g bøffelmozzarella
  • 4 friske figner

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med baconviklet avocado og figner 

  1. Kog linserne i en gryde efter anvisningen på pakken, til alt vandet er fordampet. Pil og pres hvidløg. Tag gryden af varmen, og vend hvidløg, sirup, balsamico og olie i linserne. Smag til med salt og peber, og lad linsesalaten køle let af.   2. BACONVIKLET AVOCADO: Tænd ovnen på 180°. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær hver avodaco i ca. 8 både. Vikl 1 stykke bacon omkring hver båd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15 minutter.   3. MOZZARELLA-TOPPING: Pil rødløg, og skær det i tynde både. Skyl spinat. Bland linser, rødløgsbåde og spinat på et stort fad. Afdryp mozzarellaen. Skyl og skær fignerne i både, og top linsesalaten med figner, mozzarella revet i mindre stykker og baconviklet avocado.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto – Få opskriften her

Onsdag: Grillet kylling og pastasalat med bagte tomater – Få opskriften her

Torsdag: Friske forårsruller med krebsehaler – Få opskriften her

Fredag: Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing – Få opskriften her