Græskarsuppe med krebsehaler
Aftensmad

Luksus Græskarsuppe med krebsehaler

af Emma Martiny 13. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Den cremede og farverige græskarsuppe smager himmelsk toppet med krebsehaler, syrlig cremefraiche og et pift af citron. Her får du opskriften på græskarsuppe med krebsehaler
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort hokkaidogræskar
  • olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g krebsehaler
  • dild
  • cremefraiche 18 %
  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du græskarsuppe med krebsehaler 

  1. Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Fjern skallen med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern. Svits dem i olie i en gryde.
  3. Pil og hak løg og hvidløg, tilsæt, og svits dem sammen med græskar-ternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskar-ternene er helt møre.
  5. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  6. SERVERING: Afdryp krebsehalerne, vend dem i suppen, og top med dild og cremefraiche. Servér suppen med ristet rugbrød.

Tip: Gør suppen til din egen

Græskarsuppe kan sagtens tåle at blive krydret — tilføj karry eller stødt koriander efter behag, eller prøv med en smule chili, hvis suppen skal have lidt ekstra bid.

 

Flere spændende græskarsupper: