kylling
Mad

Lime-kylling med tomatsalat og groft brød

1. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kylling er danskernes yndlingskød, og der findes heldigvis mange måder at servere det på. Her får du opskriften på lækker lime-kylling med tomatsalat og groft brød
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 store kyllingelår med skind
  • 1 løg
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. friskkværnet peber
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
  • salt
  • 6 stilke bladselleri

TOMATSALAT

  • 800 g tomater
  • ½ bundt basilikum
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike

TILBEHØR

  • 2 limefrugter
  • groft brød

1. Tjek kyllingekødet for fjerrester. Pil løget, og hak det fint. Steg chiliflager og peber i olie på en pande. Tilsæt løg, og steg videre. Skub løget lidt til siden, og steg kyllingelårene godt på begge sider. Krydr kødet med fintrevet limeskal, limesaft og salt. Skru ned for varmen, og steg kødet færdigt. Rens bladselleri, og snit dem i skiver på skrå. Vend dem i retten til sidst.

2. TOMATSALAT: Skyl tomaterne, og skær dem i både. Drys basilikumblade over tomaterne. Dryp med olivenolie og balsamico. Servér til kyllingen sammen med limefrugt skåret i både og groft brød.

TIP: Steg evt. kyllingelårene færdige i ovnen ved 200°, efter at du har brunet dem på panden.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler - Få opskriften her

Onsdag: Paneret fisk i tacoskaller - Få opskriften her

Torsdag: Grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto - Få opskriften her

Fredag: Svinemørbrad med fuldkornspasta, feta og avocado - Få opskriften her

Læs også