lammekrone hovedret
Aftensmad

Lammekrone med ristede kantareller

af Mai Knauer 14. november 2021
Udgivet første gang d. 22. september 2014 Foto: Columbus Leth
Denne uges opskrifter er nemme efterårsretter. Her får du opskriften på lammekrone med ristede kantareller.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g lammekrone
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

URTEBLANDING

  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt frisk rosmarin
  • 1 bundt frisk timian

RISTEDE KANTARELLER

  • 500 g kantareller
  • 3 spsk. smør til stegning
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 dl madlavningsfløde 18 %

TILBEHØR

  • brød

Opskrift - sådan laver du lammekrone med ristede kantareller

  1. Urteblanding: Pil hvidløget. Rens chilien for kerner. Stød hvidløg, chili, rosmarin og timian i en morter. Gnid lammekronen ind i urteblandingen, og brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
  2. Læg lammekronen i et ovnfast fad med kødsiden opad. Steg den i en forvarmet ovn ved 175° i 10-13 minutter, til den er rosastegt.
  3. Tag lammekronen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket med alufolie i 10 minutter. 
  4. Ristede kantareller: Rens kantarellerne, gerne ved at børste dem med en blød pensel. Steg dem i smør og finthakket persille på en pande i 2-3 minutter, og tilsæt til sidst fløden.
  5. Servér lammekronen med de ristede kantareller og brød til.