lammekoteletter
Aftensmad

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater

af Emma Martiny 20. april 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lammekoteletter er perfekt, når du gerne vil have lækkert kød i en fart, for det kræver ikke lang marinering eller tilberedning. Her får du opskriften på lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 lammekoteletter 1 spsk. gyros-krydderi salt og friskkværnet peber smør til stegning   SEMIDRIED TOMATER 250 g cherrytomater ½ spsk. olivenolie salt    KIKÆRTESALAT 2 dåser kikærter 2 spsk. olivenolie  1 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber 250 g halloumi (grillost) lidt olie til stegning semidried tomater (se ovenfor) 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven  friske ærteskud   PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler  

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater 

  1. SEMIDRIED TOMATER: Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.   2. Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side.    3. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.   TIP: Bland dit eget gyros-krydderi af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her