

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater
DET SKAL DU BRUGE
- 4 lammekoteletter
- 1 spsk. gyros-krydderi
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
SEMIDRIED TOMATER
- 250 g cherrytomater
- ½ spsk. olivenolie
- salt
KIKÆRTESALAT
- 2 dåser kikærter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 250 g halloumi (grillost)
- lidt olie til stegning
- semidried tomater (se ovenfor)
- 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven
- friske ærteskud
1. SEMIDRIED TOMATER: Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.
2. Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side.
3. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.
TIP: Bland dit eget gyros-krydderi af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her
Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her
Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her