

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat
LAMMEKOTELETTER
- 8 lammekoteletter med ben
- solsikkeolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
KRYDRET KIKÆRTEMOS
- 150 g tørrede kikærter
- 1 dl kogevand fra kikærterne
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. tahin
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl olivenolie
- 1 frisk rød chili
- 1 spsk. spidskommen
- salt og friskkværnet peber
TOMATSALAT
- 8 store tomater
- 1 rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- saft af ¼ citron
- 1 kugle frisk mozzarella
- 4 spsk. friskhakket mynte
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- evt. fladbrød
Lammekoteletter med ben kaldes også lammechops. Brug gerne benet som håndtag, når de skal spises!
Krydret kikærtemos: Udblød kikærterne i 10-12 timer eller natten over i en skål med rigeligt vand. Skyl kikærterne, og kog dem møre i nyt vand i ca. 1 time (gem 1 dl af kogevandet). Blend de afkølede kikærter i en foodprocessor eller med en stavblender. Pil hvidløget. Tilsæt kogevand, hvidløg, tahin, citronsaft, olie, chili og krydderier. Blend mosen, til den har en fin og jævn konsistens. Justér evt. konsistensen med lidt olivenolie.
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hæld olie og citronsaft over. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Krydr med mynte, salt og peber.
Lammekoteletter: Steg lammekoteletter på en tør, varm (grill)pande med fedtkanten nedad, til kanten er gylden. Hæld lidt solsikkeolie på panden, og steg dem i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér lammekoteletter med tomatsalat, kikærtemos og evt. lunede fladbrød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her
Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her
Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her
Andebryst med sprød salat og stegte kartofler – Få opskriften her