lammekølle
Aftensmad

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Lammekølle smager fantastisk - her serveret på rodfrugter med fetacreme. Få opskriften på lammekølle her
4 personer

INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE

  • 1 lammekølle på ca. 1800 g
  • 4 stilke rosmarin
  • 5 fed hvidløg, delt i halve
  • havsalt og friskkværnet peber

FETACREME

  • 200 g drænet yoghurt
  • 100 g valnødder
  • 200 g feta
  • havsalt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 3 store gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 300 g jordskokker
  • 3 bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 4 kviste rosmarin
  • friskkværnet peber og havsalt
  • ½ dl vand

Opskrift - sådan laver du lammekølle på rodfrugter med fetacreme

1. Lammekølle: Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen.

 

2. Rodfrugter: Vask/skræl kartoflerne og rodfrugterne, del dem i grove stykker, og læg dem i et ovnfast smurt fad med rist. Hæld olivenolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter.

 

3. Fetacreme: Blend yoghurten med feta, valnødder, salt og peber. Smag til. Servér lammekølle med rodfrugter og fetacreme. Opskriften på lamme er til 4 personer