lammekølle
Aftensmad

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

af Camilla Zarah Lawes 28. november 2012
Foto: Columbus Leth
Lammekølle smager fantastisk - her serveret på rodfrugter med fetacreme. Få opskriften på lammekølle her

Lammekølle hører ikke kun påsken til. Lammekølle kan spises året rundt. Her får lammekøllen selskab af rudfrugter og fetacreme

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE1 lammekølle på ca. 1800 g4 stilke rosmarin5 fed hvidløg, delt i halvehavsalt og friskkværnet peber

FETACREME200 g drænet yoghurt100 g valnødder200 g fetahavsalt og friskkværnet peber

TILBEHØR3 store gulerødder2 pastinakker2 persillerødder300 g jordskokker3 bagekartofler½ dl olivenolie4 kviste rosmarinfriskkværnet peber og havsalt½ dl vand

Opskrift - sådan laver du lammekølle på rodfrugter med fetacreme

1. Lammekølle: Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen.

 

2. Rodfrugter: Vask/skræl kartoflerne og rodfrugterne, del dem i grove stykker, og læg dem i et ovnfast smurt fad med rist. Hæld olivenolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter.

 

3. Fetacreme: Blend yoghurten med feta, valnødder, salt og peber. Smag til. Servér lammekølle med rodfrugter og fetacreme.Opskriften på lamme er til 4 personer

 

PRØV OGSÅ: Grillet lammekølle med aubergine og babyspinat