

Aftensmad
Lammekølle på rodfrugter med fetacreme
af Camilla Zarah Lawes
21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Lammekølle smager fantastisk - her serveret på rodfrugter med fetacreme. Få opskriften på lammekølle her
4 personer
INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE
- 1 lammekølle på ca. 1800 g
- 4 stilke rosmarin
- 5 fed hvidløg, delt i halve
- havsalt og friskkværnet peber
FETACREME
- 200 g drænet yoghurt
- 100 g valnødder
- 200 g feta
- havsalt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- 3 store gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 persillerødder
- 300 g jordskokker
- 3 bagekartofler
- ½ dl olivenolie
- 4 kviste rosmarin
- friskkværnet peber og havsalt
- ½ dl vand
Opskrift - sådan laver du lammekølle på rodfrugter med fetacreme
1. Lammekølle: Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen.
2. Rodfrugter: Vask/skræl kartoflerne og rodfrugterne, del dem i grove stykker, og læg dem i et ovnfast smurt fad med rist. Hæld olivenolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter.
3. Fetacreme: Blend yoghurten med feta, valnødder, salt og peber. Smag til. Servér lammekølle med rodfrugter og fetacreme.
Opskriften på lamme er til 4 personer