Lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki
Aftensmad

Lammefrikadeller med tilbehør — stegte kartofler og rødbedetzatziki

af Timm Vladimir 1. januar 2021
Foto: Columbus Leth
Lammefrikadeller er perfekt, hvis du er vild med frikadeller i alle afskygninger! Prøv en skøn omgang lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket lammekød
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stilke frisk timian
  • 3 spsk. hakket bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

STEGTE KARTOFLER

  • 600 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian

RØDBEDETZATZIKI

  • 3 mellemstore rødbeder
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. finthakket purløg

Opskrift - sådan laver du lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki

  1. Pil løg og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern, eller hak det fint. Skyl timian og persille, og hak det fint.
  2. Rør løg, hvidløg, timian, persille, æg, rasp, mælk, salt og peber sammen med lammekødet, og lad farsen trække i 30 minutter på køl.
  3. Form farsen til frikadeller af passende størrelse, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.

Tilbehør til lammefrikadeller:

  Stegte kartofler:
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og halvér dem. Læg dem i en bradepande, og vend dem med olie, salt, peber og friskhakket timian.
  3. Steg dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Rødbedetzatziki: 
  1. Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern, eller skær dem i julienne.
  2. Vend med yoghurt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal, salt og peber, og top med finthakket purløg.
  PRØV OGSÅ: Indiske lammefrikadeller med spinat og raita  

Andre lækre opskrifter