

Lammeburger med hummus og stegt aubergine
LAMMEBURGER
- 400 g lammeculotte
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt mynte
- 4 spsk. olivenolie til stegning
STEGT AUBERGINE
- 1 aubergine
- 5 spsk. olivenolie til stegning
HUMMUS MED LIME
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. salt
- saft af 1 limefrugt
- 2 spsk. tahin
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
- 2 tomater
- 1 rødløg
- 100 g frisk babyspinat
- 4 burgerboller
- evt. lidt mynte
1. Skær lammekødet i tern. Pil og hak hvidløg. Hak mynte, og bland det med hvidløg og olie. Vend kødet i krydderolien, og steg det på en pande i 7-8 minutter. Læg det til side.
2. Stegt aubergine: Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.
3. Hummus med lime: Hæld væden fra kikærterne, og blend dem i en minihakker med salt, limesaft, tahin og spidskommen til en cremet hummus. Justér evt. konsistensen med vand. Rør olie i, og smag til med salt og limesaft.
4. Servering af lammeburger: Skyl tomater, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl og tør spinat. Lun bollerne i ovnen. Flæk bollerne, og saml dem med hummus, tomat, aubergine, løg, spinat, lammekød og evt. mynte.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her
Onsdag: Suppe med kylling og perlespelt - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med pandestegte kartofler og æbler - Få opskriften her
Fredag: Indisk curry med oksekød og grøntsager - Få opskriften her